Diskuse

Největším nepřítelem svobody a demokracie pro příští desetiletí je

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J19a14n 45R70á44ž

3. 1. 2015 15:12

Po svobodě touží jen ti, kdo jsou dole. Pro ty nahoře je svoboda největším nepřítelem. Platí to pro reálný svět (viz pokračující ovlivňovaní médií vládami EU, USA nebo tvrdá cenzura vládami Číny, Ruska ) , tak i pro ten virtuální. Nejdřív to pochopil Jack Orsay (Twitter) a po něm i Larry Page (Google), že je výhodné nechat si cenzurovat stránky a poskytovat o uživatelích informace , než s čínskou nebo EU vládou bojovat. Ta čínská dle dohody klidně zablokuje nezávislé sítě, které dohodu o podpoře vlady nepřijmou a vytváří Googlu a Twitteru v podstatě monopol.

I za obrovským nástupem Alibaby byla dohoda mezi Jackem Ma a vládou o vzájemné podpoře.

To je realita. Vlády v globálisovaném světě nemohou fungovat bez stále vetší kontroly těch dole, včetně dodávek prefabrikovaných informací. Mladí mohou brblat jak chtějí, ale jakmile se internet stal jejich prvotním zdrojem informací, stali se automaticky příjemci selektovaného (běžné v EU) nebo cenzurovaného (Rusko,Čína) informačního toku. Tak se stávají postupně jen loutkami vládami úkolovaných PR agentur, kterým globální sítě velmi ochotně poskytují svůj prostor.. Je to už dnes nezvratitelný stav!

1 0
možnosti
JR

J12a81n 22R87á22ž

3. 1. 2015 18:52

Omluva: Vypadlo písmeno. Zakladatel Twitteru je Jack Dorsay.

0 0
možnosti
Foto

R^ Ovšem nelze vyloučit, že to nějaký blackout vyřeší. Dost možná i definitivně.;-(:-/

0 0
možnosti
MR

To je ale život a vývoj, to má každá generace ve vínku a ostatně takto vznikla civilizace, její zákony a normy, vyspělost.

Dříve  cenzor byla církev, monarcha, majitel panství, pak úřady C a k mocnářství, pak fašismus, následně komunismus ... .

2 0
možnosti
PK

Jenomže tak to není. Problémem je že tyto regulace zavádí generace předchozí která se snaží regulovat nové.

Internet dokázal fungovat bez norem, dokonce i bez nějakých technologických norem, když spolu potřebovali komunikovat 2 lidi klidně si mohli napsat vlastní protokol...

dnes to není možné... co potřebujeme je zcela moc států a korporací z internetu vykopat... aby na něm neplatili žádné zákony, žádné regulace a každý byl jen sám za sebe.

0 0
možnosti