Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ale jo, jasně jsem pochopil, že jste moc chytrý a že máte jasný názor.

Ale stejně mi ten váš blog přijde tak nějak na stolici.

Takovou rozplizle měkkou.

Promiňte.

0 0
možnosti

Zdravím tě Jirko, dobrá úvaha, téměř filozofická. Kvalita software, to je věda, však víš, že vim svoje Přirovnávat sw k jídlu, to mě nenapadlo. Dobrý !!

1 0
možnosti

No a co třeba iot ? Nebo software do aut, operační systém windows, internetové stránky nebo jakýkoliv komerční software ? U toho často nevíte kolik je v něm opensource a ne vždy existují alterativy. Přijde mi že chybí odpovědnost společností za software který píšou a lidé snadno nevidí co kupují. Ano, někdo si třeba může koupit router a flashnout tam open-wrt ale většina uživatelů nepozná že je v té nové krabičce 10 let starý software a děravé openssl. Mohlo by to ovlivnit jejich nakupování podobně jako éčka u potravin a výrobci by museli změnit své chování. Btw jak dlouho ještě myslíte že půjde vše kolem nás vypnout?:) Obávam se že dříve nebo později se dostaneme do situace kdy to už nepůjde. Říká se že software požírá svět a za chvíli bude součástí většiny lidských činností.

0 0
možnosti

Ježíši, proč to píšete?! Ještě Vás nějaké politické vemeno vezme vážně a chudáci vývojáři budou muset kromě dokumentace tvořit a udržovat ještě softwarový euroštítek...

Ale chvíli vážně. Kdo chce do SW vidět, může - od čeho máme Open Source? Kdo nechce instalovat aktualizace, nemusí. Když na to přijde, tak kdo nechce, nemusí mít ani mobil ani počítač. Může se totéž říct o potravinách?

1 0
možnosti
Foto

Vaše předposlední věta už bohužel neplatí. Minimálně u podnikatelů což je nezanedbatelná část společnosti. Podmiňovat podnikání vlastnictvím počítače a počítačovou gramotností mi přijde dosti nemravné, zvláště ve společnosti, kde s tou počítačovou gramotností má problém velká část státní správy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1181x
Software engineer v nadnárodní firmě.
Vystudoval jsem ČVUT FEL obor Umělá Inteligence, zajímám se o ekonomiku, politiku, nové technologie a IT...povahou věčný idealista a snílek

Seznam rubrik